In de Techniekfabriek in Deventer komt de kracht van Cambio – Deventer onderdeel van Circulus Berkel – samen. Mensen doen er werkervaring op en ontwikkelen er hun talenten. En van afval worden de mooiste, duurzame producten gemaakt, zoals tassen, wandtegels en hippe fietssloten.

Een groep mensen die lastig aansluiting vindt bij bestaande ‘systemen’ zoals het onderwijs of het bedrijfsleven. Maar eenmaal aan de slag in een meer beschermde, creatieve omgeving, dan komt hun talent wél naar voren. Juist de mix tussen alle verschillende mensen zorgt voor innovaties die de circulaire economie verder helpen.

DOENERS AAN DE SLAG MET CIRCULAIRE ECONOMIE
Medewerkers – vaak echte doeners – die een traject volgen bij de Techniekfabriek maken tegels van petflessen, of fietssloten van oud strotouw. Oude banners worden in stukken geknipt en worden tassen. En ook van koffiedik – dat bij circa dertig bedrijven in Deventer wordt opgehaald – maak je van alles: bloempotten, koffiekopjes of mest. Zo snijdt het mes aan twee kanten: bijdragen aan een circulaire regio en aan een sterke arbeidsmarkt. De Cleantech Regio investeerde om die redenen in de Techniekfabriek.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies