De vier Gelderse en Overijsselse regio’s Cleantech, FruitDelta Rivierenland, Zwolle en Veluwe presenteerden donderdag 28 november jl. hun Regio Deals aan politiek Den Haag, in aanloop naar 1 december waarop de sluitingsdatum was om voorstellen in te leveren voor de Derde Tranche. De deals dingen mee om geld te krijgen uit de ‘regio-enveloppe’. Hiervoor is deze keer 180 miljoen te verdelen. In de vorige editie werden in Oost-Nederland overeenkomsten gesloten met de FoodValley, Twente en de Achterhoek.

Commissaris van de Koning Andries Heidema van Overijssel: ‘Er zit enorm veel energie in de regio. Dat blijkt wel uit de ingediende voorstellen. Ook aan daadkracht ontbreekt het niet, maar er zijn uitdagingen waar we zonder een duw in de rug van het rijk niet uit komen. Commissaris van de Koning John Berends van Gelderland: ‘De uitdagingen liggen vooral op het gebied van duurzaamheid, economie, werkgelegenheid en onze leefomgeving. Deze vier voorstellen helpen Overijssel en Gelderland om ook voor de toekomst de welvaart en het welzijn voor hun inwoners te kunnen verbeteren.’

Cleantech Regio
Cleantech Regio zet met haar Regio Deal in op het realiseren en structureel verbeteren van een groene, duurzame en inclusieve economie. Dat betekent het verbeteren van de balans tussen industrie en leefomgeving, het creëren van een vraag gestuurd opleidingsaanbod en het binden en ondersteunen van bedrijven in hun duurzame groei. Innovatie door bedrijven en kennisinstellingen neemt hierbij een belangrijke rol in, bijvoorbeeld door de ontwikkeling van schone technologie. Naast de regionale inzet van vele miljoenen euro’s vraagt de regio om experimenteerruimte, kennisuitwisseling en een financiële bijdrage van het Rijk voor een circulaire economische groei. Deze economische ontwikkeling is gericht op het versterken van de brede welvaart, waarin bijzondere aandacht is voor het welbevinden van onze inwoners en onze (groene) leefomgeving. Er wordt samen met bedrijven en inwoners ingezet op Groene Groei om verduurzaming zoals het gebruik van restwarmte van de papierindustrie in Eerbeek-Loenen. De regio vraagt voor dit plan 28 miljoen euro van het Rijk.

Download Cleantech Regio infographic Regiodeal

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies