Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal van maken en met welke techniek? Welke Zutphense bedrijven zouden dit kunnen doen en zijn geïnteresseerd om afnemer te worden van de grondstof koffieprut. Als we in kaart hebben gebracht welke bedrijven er iets mee kunnen, hoe organiseer je dan het transport tussen de koffiezaken en de bedrijven?

Profiel
Van Rossum’s Koffie levert een bijdrage aan de circulaire economie. Koffie is nu een heerlijk product van de natuur, maar dat moet het ook in de toekomst blijven. Vandaar dat ze hun eigen Green Bean programma volgen. Door afvalscheiding, gebruik van biologische producten en
kritisch inkopen bij bedrijven die dit ook onderstrepen is Van Rossum’s Koffie duurzaam bezig. Dit willen zij nog verder verbeteren.

Voor wie?
Niveau: Voortgezet Onderwijs, havo/vwo
Vak: Techniek, Biologie
SDG 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie
SDG 13: Klimaatactie
Dimensie: Ecologisch

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2020   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies