Rivieren zijn als onuitputtelijke, natuurlijke bron heel geschikt om energie op te wekken. In Zutphen onderzoekt een consortium van bedrijven, innovatiepartners en Rijkswaterstaat met de Cleantech Regio samen hoe waterkracht optimaal ingezet kan worden. De werknaam: Kribkracht!
Met Kribkracht willen de initiatiefnemers een kennis-, test- en democentrum voor waterkrachtinstallaties in de kribben van rivieren realiseren.

STAP NAAR DUURZAME ENERGIE
Bij de IJssel in Zutphen wordt een aantal testturbines geplaatst. Met de kennis en ervaring die hiermee wordt opgedaan, wordt hopelijk een slag gemaakt op weg naar duurzame energieopwekking in de Cleantech Regio en daarbuiten.

OOK KANSEN VOOR BANEN
Naast terugdringing van CO₂-uitstoot, geeft dit project de samenwerking in een coöperatie ook een boost en komen we samen met particulieren, bedrijven en andere organisaties tot nieuwe waterkrachtsystemen. Bijkomende voordelen zijn mogelijk ook nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies