Met de uitkomsten van een haalbaarheidsonderzoek naar duurzame energie-opwekprojecten en de mogelijkheden om vraag naar en aanbod van energie te matchen, kunnen nieuwe stappen gezet worden richting een duurzamer industrieterrein De Mars. Cleantech Regio droeg bij aan het Zutphense onderzoek.
Gemeente Zutphen wil verduurzaming en de energietransitie stimuleren en faciliteren. Op De Mars zou dat kunnen via een aantal duurzame projecten. Daar zijn veel ideeën voor. Wat mogelijk gerealiseerd kan worden, is in kaart gebracht door EXE. Dit bedrijf keek ook naar financiële, juridische en organisatorische haalbaarheid van kansen.

NU VERDERE STAPPEN ZETTEN
Met de onderzoeksresultaten wordt nu gekeken welke slimme koppelingen en combinaties mogelijk zijn. Mogelijk is een zogenoemde Directe Lijn-constructie (of microgrid) kansrijk. Dit maakt de directe koppeling tussen een energie-opwekproject en een afnemer juridisch mogelijk, zonder dat aansluiting op het openbare elektriciteitsnet nodig is. Dit zou een flinke kostenbesparing opleveren.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies