Pure Africa Coffee is een snel groeiende social enterprise, gespecialiseerd in Afrikaanse Arabica koffies. Een belangrijk onderdeel hiervan is het verwerken van het restproduct: koffieresidu. Het bedrijft helpt ook Afrikaanse boeren op weg met microkredieten.
Pure Africa maakt van koffieresidu van lokale bedrijven nieuwe producten, bijvoorbeeld mest voor je tuin. Duurzaam ondernemen is één van de pijlers van Pure Africa. In Deventer verwerkt het bedrijf in samenwerking met MKB Deventer koffieresidu van klanten en verwerkt die in nieuwe producten. Cleantech Regio Development was co-financier van de pilot. En de Techniekfabriek van Cambio – waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt – onderzoekt welke producten gemaakt kunnen worden van koffieresidu.

INTERNATIONAAL VERDUURZAMEN
Niet alleen lokaal is Pure Africa aan verduurzamen, ook internationaal. Het bedrijf verkoopt Arabica koffie uit Afrika aan zo’n 400 zakelijke klanten in Nederland en van elke kilo verkochte koffie gaat € 1,- naar laagrentende leningen voor ondernemers in Afrika. Dit gebeurt in samenwerking met een lokale bank. Ondernemers krijgen lokaal advies in hun eigen cultuur en kunnen op hun eigen manier ondernemen. Zij betalen hun lening in twee, drie jaar tijd terug en zo groeit het lokale investeringsfonds.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies