De H2ARVESTER is een mobiel systeem met zonnepanelen en opslag in waterstof. Als een groep zonnepanelen op een zelfrijdend transportsysteem zijn aangebracht, moet de opgewekte elektrische energie worden afgevoerd naar een centraal punt op een agrarisch bedrijf, bijvoorbeeld een boerderij. Dat kan door de elektrische energie op het systeem of centraal om te zetten in waterstof en op te slaan in een tank. Het kan ook door kabels aan te leggen van het transportsysteem naar de boerderij.

Op een agrarisch bedrijf kunnen meerdere H2arvester-systemen rijden, waarvan de opgewekte energie moet worden afgevoerd.

Waterstof kan worden opgeslagen in grote tanks nadat met behulp van een elektrolyser waterstof is gemaakt. De opgewekte elektrische energie kan ook direct worden geleverd aan een netwerkbedrijf, mits de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk voldoende is uitgerust om de geleverde stroom te ontvangen.

Mogelijk moet de capaciteit van het aantal H2arvesters worden afgestemd op de waterstofopslag capaciteit of de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk van het netwerkbedrijf (de transformatoren in het netwerk).

Onderzocht moet worden hoe de opgewekte energie van de zonnepanelen naar een centraal punt kan worden gebracht op de meest economische wijze en het beste technisch realiseerbare systeem.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies