Energiecoöperatie De Groene Kolenboer verzamelt en verwerkt landschapshout, verkoopt houtpellets en stimuleert het gebruik van pelletkachels en biomassaketels door te helpen bij de technologiekeuze, financiering, en beheer. De Cleantech Regio ondersteunde De Groene Kolenboer met onderzoek en advies.

De Groene Kolenboer stimuleert bedrijven en particulieren om energie te besparen en duurzame energie lokaal te produceren. Landschapshout uit de regionale houtproductieketen wordt verzameld en gaat – zo duurzaam mogelijk – naar een pelletfabriek. Die maakt er houtpellets en duurzame briketten van, die weer in de Cleantech Regio verkocht worden. Andere diensten: landschapsbeheer, advies en financiering of exploitatie van biomassaketels. De Cleantech Regio gaf subsidie voor onderzoek naar duurzame toepassing in het landschap van as uit pelletkachels en adviseerde De Groene Kolenboer in de startfase.

GRONDSTOFVOORZIENING IN BALANS
De helft van de coöperatiewinst gaat terug naar het landschap. Wat er aan hout uitgaat, wordt zoveel mogelijk opnieuw aangeplant en onderhouden voor toekomstig gebruik, met oog voor grotere biodiversiteit. Doel is de grondstofvoorziening voor de regio in balans houden.

REGIONALE ONDERNEMERS BIEDEN DIENSTEN AAN
De ándere vijftig procent van de winst gaat terug naar de coöperatieleden. Want de Groene Kolenboer is ook een ondernemerscoöperatie. Regionale ondernemers bieden hun producten en diensten aan – van groenonderhoud tot energieadvies – en halen samen zo veel mogelijk verspilling uit de houtproductieketen. Denk aan tussenopslag of transport.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies