Een beleefomgeving voor vergaderingen en trainingen, met een belangrijke rol voor ‘sensing-technologie’: dat organiseert Centre4Moods in het eerste 3D-betongeprinte gebouw van Europa (zero footprint!) bij luchthaven Teuge. Cleantech Regio hielp dit bijzondere gebouw realiseren.

BELEVINGSEXPERIENCE
Op luchthaven Teuge is naast hotel en B&B De Slaapfabriek een wel heel bijzonder vergadergebouw neergezet. Het is het eerste 3D-betongeprinte gebouw van Europa. Dit is een duurzame en nieuwe manier van bouwen. In vergelijking met traditionele bouw kan tot 40 procent CO₂-uitstoot worden bespaard door het recyclen van beton en wordt tot 70 procent afval bespaard omdat alleen wordt geprint wat nodig is voor het gebouw.

BIJDRAGE CLEANTECH REGIO
Cleantech Regio ondersteunde de plannen met financiering van het haalbaarheidsonderzoek en droeg ook bij aan de bouw, met andere partners als provincie Gelderland. Een groot deel van het geld werd via crowdfunding opgehaald. Cleantech Regio bracht ook partijen bij elkaar om van praatkracht tot daadkracht te komen en gaf veel bekendheid aan het project.www.centre4moods.com

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies