Anders koken, anders verwarmen: als we in 2050 stoppen met het gebruik van aardgas, moeten we anders gaan leven. Vier Wijken van de Toekomst in Apeldoorn doen ervaring op. Zo ook De Parken.

Het programma Wijk van de Toekomst van het Gelders Energieakkoord richt zich op een hoofdthema van de energietransitie in de gebouwde omgeving: stapsgewijs van het aardgas af. In Apeldoorn anticiperen vier wijken/dorpen hierop en zij maken zich klaar voor de toekomst. Prettig wonen en werken, betaalbaar, veilig en aardgasvrij, geschikt voor jong en oud, zonder wateroverlast of hittestress en met duurzaam vervoer.

EEN PLAN VOOR DE PARKEN
Ook in de Parken in Apeldoorn wordt gewerkt aan de Wijk van de Toekomst, samen met bewoners, woningcorporaties, netbeheerders, energiecoöperatie en gemeente. Binnen 25 jaar is het de bedoeling dat er geen fossiele energie meer gebruikt wordt voor wonen, werken en verplaatsen. Alle stroom is duurzaam opgewekt, ook voor het ‘tanken’ van auto’s. De Cleantech Regio ondersteunt de buurt, met focus op duurzame infrastructuur.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies