Architect Hertzberger leverde in de jaren zeventig een innovatief ontwerp af dat een Apeldoorns icoon werd. Het was jarenlang het hoofdkantoor van Centraal Beheer. Nu wordt dit Hertzberger Parc, voor wonen, werken en leren en met een (clean)tech campus! Ideeën werden opgehaald tijdens een CleantechLab.

Het Hertzbergerpand in het centrum van Apeldoorn is eigendom van Certido. Samen met gemeente Apeldoorn en de Cleantech Regio onderzocht deze ontwikkelaar in 2018 in een CleantechLab de mogelijkheden voor het pand. Welke lokale partijen zouden hier iets willen betekenen? Interviews en een bijeenkomst – een ‘bouwsessie’ – leverden veel informatie op, wat uiteindelijk een visiedocument werd.

TWEE JAAR (VER)BOUWEN
Hertzberger Parc is straks bedoeld voor wonen, werken en leren. En er komt een (clean)tech campus waar ondernemers, onderwijs en overheid samen werken aan de uitdagingen van morgen. De komende twee jaar wordt er verbouwd, komen er woningen en maken ondernemers en opleiders plannen voor het ‘samen leren’.

OPNIEUW ICONISCH EN OPNIEUW ‘SAMEN’
Architect Herman Hertzberger ontwierp het gebouw in de jaren zeventig met een grote focus op ‘samen’. Het pand werd door Centraal Beheer als innovatieve ‘open’ kantooromgeving gebruikt. Nadat het verzekeringsbedrijf de activiteiten elders in Apeldoorn concentreerde, stond het gebouw lang leeg. Diverse initiatieven voor herbestemming kwamen niet van de grond, tot nu.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies