De bitterballen van Brans Oesterzwamkwekerij: ze zijn heerlijk. De zwammen worden gekweekt op koffieprut. De Cleantech Regio investeerde vooraf in onderzoek en inmiddels draait het bedrijf volop en biedt mensen de kans werkervaring op te doen.
Koffiedik als grondstof om lekkere producten mee te maken: dat lukt Brans Oesterzwamkwekerij goed. Wekelijks wordt circa 200 kg opgehaald en verwerkt – er wordt nu ervaring opgedaan met pasteurisatie met waterstof – waarna er oesterzwammen op groeien. Is er meer residu dan nodig, want wordt dit vewerkt tot bodemverbeteraar.

ZWAMMEN OP JE BORD
De zwammen worden verkocht, onder meer aan restaurants. En er worden kroketten en bitterballen van gemaakt. Extra leuk: hierin wordt het lokale biertje van het Deventer bierbedrijf DAVO vewerkt.

LOKAAL EN SOCIAAL
Juist door lokaal te werken, bespaar je op kostbare logistiek en tussenhandel. Brans Oesterzwamkwekerij werkt nauw samen met de Techniekfabriek van Circulus-Berkel. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden betrokken bij de onderneming en doen in een beschermde omgeving werkervaring en zelfvertrouwen op.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies