Challenge Circulaire economie Ermelo: de gemeente Ermelo vraagt studenten om op twee manieren input te genereren voor hun nieuwe economische visie:

1. Nulmeting circulair Ermelo
Welke bedrijven in Ermelo maken nu al gebruik van de reststromen van andere productieprocessen en vallen daarmee nu al te categoriseren als (gedeeltelijk) circulair? Hoe werken deze bedrijven en zijn ze zichzelf bewust van hun circulariteit?

2. Kansen circulaire economie Ermelo
Ga op zoek naar een aantal kansen om de reststromen van Ermelose bedrijven te benutten om nieuwe waarde te creëren. Denk aan het composteren van groen-afval, gebruik maken van restwarmte, paddestoelen kweken op koffieprut, fietspaden van gerecycled plastic, etc. Geef indien mogelijk ook aanbevelingen aan de gemeente welke acties zij kan ondernemen om deze kansen te (laten) benutten. Wat is er nodig voor bedrijven om de reststromen niet meer ‘weg te gooien’, maar te gaan benutten?

Opdrachtgever: gemeente Ermelo

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies