Apeldoorn start in oktober 2019 met het EU-project Cityloops: hergebruik van (al het) groenafval, bouw- en sloopafval. Er doen nog vijf steden mee in Europa en die wisselen tijdens het vierjarig project kennis en ervaringen uit. Cleantech Regio steunt het project met kennis en ‘netwerk’.

Cityloops valt onder Horizon 2020, dat door de Europese Unie in het leven is geroepen om wetenschap en innovatie te stimuleren in het bedrijfsleven en de academische wereld. Doel is zo het concurrentievermogen van Europa vergroten.

OVERHEID EN ONDERWIJS-ONDERZOEK

Apeldoorn werkt samen met Saxion en Wageningen University, om zo kennis te ontwikkelen over organische materialen en bouw- en sloopafval. Doel is te komen tot een vernieuwende aanpak die zorgt voor minder afval.

EUROPEES KENNISDELEN

De andere steden die meedoen met Cityloops zijn: Bodø (Noorwegen), Mikkeli (Finland, Porto (Portugal), Sevilla (Spanje) en Roskilde/Høje-Taastrup (Denemarken). In totaal is er 9,9 miljoen beschikbaar voor Cityloops.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies