Nieuwe woningen worden gasloos gebouwd, maar hoe zorgen we ervoor dat bestaande woningen op termijn ook van het aardgas kunnen gaan? Transform – een samenwerking van Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Zwolle – focust juist op verduurzaming van bestaande woonwijken. De Cleantech Regio organiseerde voor Transform een aantal workshops om mogelijke businessmodellen te verkennen.
Gebiedsgewijs 40 duizend bestaande woningen aardgasvrij maken: dat is het doel van Transform. Cleantech Regiogemeenten Apeldoorn, Deventer en Zutphen trekken samen op met Zwolle om dit mogelijk te maken in Transform. Op verzoek van Transform organiseerde Cleantech Regio Development een serie workshops over De Aardgasvrije Wijk.

SAMEN VERKENNEN
Voor de workshops werden aannemers, installateurs, investeerders, banken, adviesbureaus, energieleveranciers, gemeenten, vastgoedeigenaren en bewonersvertegenwoordigers uitgenodigd. Samen brachten zij in kaart gebracht voor welke opgave we staan en wat mogelijk en haalbaar is op basis van verschillende businessmodellen. Wat kunnen woningcorporaties en bedrijven samen bereiken? Hoe kunnen particuliere eigenaren zich organiseren in hun wijk? Hoe realiseren we collectieve warmte-infrastructuur in de wijk?

NIEUWSGIERIG?
De opbrengsten van de workshops zijn op te vragen bij Cleantech Regio Development.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies