Er is veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo door toenemend (vracht)verkeer. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom verbreedt Rijkswaterstaat tussen 2018 en 2028 dit traject in twee fases.

De A1 is een drukke (inter)nationale transportas en vormt een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland: de Randstad, Cleantech Regio Stedendriehoek, Twente en het Noord en Oost- Europese achterland. Tussen 2018 en 2028 wordt de A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo op vijf plekken verbreed door aanleg van extra rijstroken. Van 2018-2020 wordt de A1 tussen Twello en Deventer verbreed naar 2 x 4 rijstroken en tussen Deventer-Oost en Rijssen verbreed naar 2 x 3 rijstroken.

Bij de uitbreiding van de A1 wordt niet alleen geïnvesteerd in meer ruimte voor autoverkeer, maar ook in duurzame inpassing van de weg in het landschap en goede bescherming van ecologie en milieu. De werkzaamheden voor de uitbreiding A  starten in februari 2019.

Voor meer informatie over dit traject houdt de website van Rijkswaterstaat in de gaten (of abonneer je op de A1-nieuwsbrief) via: https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/uitbreiding-a1-oost/index.aspx

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies