Gedeputeerde Staten van Overijssel willen maximaal 43,9 miljoen euro beschikbaar stellen voor de verdere uitvoering van vijf regiodeals in de provincie. Voorstellen hiervoor zijn naar Provinciale Staten gestuurd, die hierover in februari een besluit nemen. De provincie geeft hiermee het signaal af aan regio’s, Rijk en andere partners dat zij voortvarend aan de slag wil met de plannen, ook nu het Rijk nog niet investeert in alle voorstellen.

Cofinanciering Rijk

Afgelopen jaar stelde het Rijk geld beschikbaar aan verschillende Regio’s in Nederland, in de vorm van cofinanciering om bij te dragen de regionale ontwikkeling. Van de 88 voorstellen door het hele land werden er 12 gehonoreerd. De provincie was (mede-)indiener van 5 regiodeals in Overijssel, waarvan er 1 is gehonoreerd. In november werd bekend dat het Rijk een bijdrage van 30 miljoen beschikbaar stelt voor onder meer de versterking van de arbeidsmarkt in Twente.

Daad bij het woord

Gedeputeerde Staten zijn blij met de toezegging van het Rijk, maar vinden nog steeds dat álle vijf de voorstellen bijdragen aan provinciale doelen. De provincie heeft steeds gezegd ook zonder een rijksbijdrage met deze voorstellen aan de slag te gaan en voegt met deze voorstellen nu de daad bij het woord. De provincie blijft het Rijk uitdagen om een bijdrage te leveren aan de regiodeals, omdat dit zal leiden tot een snellere en meer krachtige uitvoering. Lees hier meer.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies