Datum/Tijd
10-06-2020
15:00 - 18:00

BOOST en CIRCLES nodigen ondernemers in de maakindustrie uit voor de eerste rondetafel ‘Circulaire Maakindustrie’.
Een middag vol met kansen voor ondernemers in de maakindustrie, om concrete stappen te zetten naar een circulaire bedrijfsvoering of kennis met elkaar te delen.

Doel van de rondetafel Circulaire Maakindustrie
De rondetafel Circulaire Maakindustrie is er voor bedrijven in de maakindustrie in Gelderland en Overijssel die werk willen maken van circulair produceren. Met 6 kansen voor jouw onderneming:
1. Klanten willen circulair
2. Inspiratie voor innovatie
3. Versterken van ketensamenwerking
4. Minder grondstofrisico’s
5. Kostenbesparing
6. Voorlopen op regelgeving

Waarom komen?
De circulaire economie biedt jouw bedrijf kansen om zich te ontwikkelen. Je gaat aan de slag met nieuwe businessmodellen, nieuwe ontwerpen en vaak ook nieuwe samenwerkingen. Circulair doe je voor de toekomst van jouw bedrijf en van onze kinderen. Circulair zorgt voor een efficiënter gebruik van grondstoffen. Het is dé nieuwe manier van werken, dus doe mee!

Programma
15.00u Ontvangst
15.15u Welkomstwoord door Martin Ruiter (directeur QING Groep) namens CIRCLES en Arjan Ester (directeur Aebi Schmidt) namens BOOST
15.20u De rondetafel Circulaire Maakindustrie – wat kun je verwachten door Christian Lorist (CIRCLES) en Robin Burghard (BOOST)
15.25u Project in de schijnwerpers: 3D-Print-Platform
Een verstandig gebruik van materialen begint vanzelfsprekend bij het ontwerpproces. 3D-Printing biedt radicaal andere mogelijkheden om componenten en producten te ontwerpen, waarbij centraal staat dat een aanzienlijke reductie van materiaalgebruik het gevolg kan zijn, onder gelijkblijvende constructieve en functionele eigenschappen. Waar 3D-printen in kunststoffen al geruime tijd zijn intrede heeft gedaan, is ook het metaalprinten in toenemende mate een industrieel proces aan het worden. K3D neemt u mee in het 3D-printproces, wat het 3D-printen voor Kaak Groep heeft betekend en hoe K3D andere bedrijven de mogelijkheid biedt om de techniek te ontdekken en implementeren. We starten met een rondleiding bij de 3D-printer, waarna we je meer vertellen over de demonstratieregeling die we vanuit de rondetafel willen starten.
16.30u Rondetafels – kennis delen, kennis gebruiken en projecten starten

  • Tafel 1: Ketensamenwerking organiseren
  • Tafel 2: Hoe en wat van circulaire materiaalpaspoorten in de maakindustrie
  • Tafel 3: Circulaire Businessmodellen
  • Tafel 4: Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie
  • Tafel 5: Circulaire industrie
  • Tafel 6: Als je circulair wilt worden of wilt besparen moet je eerst weten waar je iets weggooid. Hoe breng je dat in kaart?

17.15u Wrap up: inventarisatie vervolgstappen en thema’s voor de volgende ronde tafelbijeenkomst.
17.30u Netwerken onder het genot van een drankje en hapje.

Locatie:
K3D
Varsseveldseweg 20a
7061 GA Terborg

Aanmelden: aanmelden voor de eerste Rondetafel Circulaire Maakindustrie kan hier

Locatie
K3D

Adres
Varsseveldseweg 20a
7061 GA Terborg


Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies