De vrachtwagens van Wissels Groep zijn een bekend aanzicht in de omgeving van Zutphen. Het familiebedrijf met inmiddels de derde generatie aan het roer viert in 2020 het 100-jarig jubileum. Onder toeziend oog van zijn vader in het ouderlijk huis naast het kantoor vertelt directeur Frank Wissels hoe hij de afvalverwerkende industrie ziet veranderen: “Het proces van afval sorteren is bewuster en minder economisch gedreven. Ook materiaal dat geen euro oplevert halen we eruit om te recyclen.”

www.wisselsgroep.nl

Dicht bij de klanten

Op de twee bedrijfslocaties in Zutphen vindt op- en overslag van afval plaats. Het binnengebrachte afval wordt grof gesorteerd met een machine en een beetje hulp van de hand. “We zamelen in bij bedrijven, gemeenten en instellingen. De afgelopen jaren is het aanbod van afval flink toegenomen. Je merkt daardoor dat onze klanten steeds strenger en kritischer zijn op wat je aanlevert. Het proces van afval sorteren wordt daarom steeds bewuster. Ook materiaal dat financieel niets oplevert, zoals bijvoorbeeld PVC-leidingmateriaal, halen we eruit om te recyclen”, aldus Wissels.

Ondanks dat het bedrijf niet de enige in zijn soort is, kennen ze volgens Wissels geen concurrenten. “We werken met iedereen samen. Samen bereik je meer dan alleen. Het is niet onze ambitie om de grootste in de regio te zijn, maar om met onze mensen kwaliteit en een goede service te bieden en een regionale rol te vervullen.” Het bedrijf werkt in allerlei vormen samen met andere partijen. “Waarom zou je zelf een nieuwe machine kopen als je door samenwerken een stilstaande machine van een ander kunt benutten? Dit scheelt niet alleen in onze aanschaf, maar levert ook de eigenaar van de machine wat op. Ook beperk je de uitstoot door de machine efficiënter in te zetten.”

Aandacht voor omgeving

Als afvalsorteerder maakt Wissels intensief gebruik van machines. Dat blijft niet onopgemerkt in de omgeving. “In het verleden kregen we weleens weerstand tegen de activiteiten op deze locatie. Dit maakt dat we kritisch naar ons eigen proces zijn gaan kijken. Zo hebben we speciaal beleid opgesteld voor onze chauffeurs die af en aan rijden. Ook nodigen we twee keer per jaar vertegenwoordigers vanuit de buurt uit om te spreken over de ontwikkelingen op deze locatie en binnen ons bedrijf.”

De Zutphense afvalsorteerder zet medewerkers op de eerste plek. “Al onze mensen komen uit de regio. Fijn werkgeverschap vind ik enorm belangrijk. In de crisisjaren hebben we eerst op al het andere bezuinigd voordat we mensen moesten laten gaan. We hadden het toen niet kunnen denken: volgend jaar vieren we met onze mensen en hun families ons 100-jarig jubileum.”

Investeren in de toekomst 

Wissels kijkt met vertrouwen richting de toekomst. Een uitbreiding van de overslag, een nieuwe opslaghal en een extra weegbrug staan op de planning. “Binnen deze plannen kijken we heel goed naar het proces en de inzet machines en transport. De afgelopen jaren hebben we volop geïnvesteerd in de modernisering en verduurzaming van ons wagenpark en nu zijn de machines aan de beurt. Het is onrealistisch om op korte termijn al elektrisch aangedreven transport en machines in te zetten. Maar dit weerhoudt ons er niet van om aan alle kanten kijken hoe we zo efficiënt en schoon mogelijk kunnen werken. Mijn ambitie is niet om de grootste te worden. Met mijn huidige mensen wil ik groeien door slimmer en efficiënter te gaan werken. Ik wil vooral een betrokken werkgever zijn, mezelf blijven en tevreden zijn met wat we samen bereiken.”

“Mijn ambitie is niet om de grootste te worden. Met mijn huidige mensen wil ik groeien door slimmer en efficiënter te gaan werken. Ik wil vooral een betrokken werkgever zijn, mezelf blijven en tevreden zijn met wat we samen bereiken”

Frank Wissels, Wissels Groep


Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies