Spectrus Licht & Advies is in het jaar 2000 opgericht door Lars van Beek. Door gestage groei is het bedrijf inmiddels heel vaak verhuisd. De laatste keer in 2009 toen Spectrus een nieuwbouw pand betrok, speciaal gebouwd naar de wensen van het bedrijf. Aan de Teugseweg heeft Spectrus Licht & Advies nu een ruim kantoor, werkplaats, opslagfaciliteit en een lichtstudio.

www.spectrus.nl

Het fundament van Spectrus is de specialistische kennis van licht en verlichting. Niet voor niets hanteert het bedrijf de slogan “Eerst het licht, dan de lamp”. Licht is er in alle soorten en maten en elke lichtbron heeft unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Dankzij de ruime ervaring met licht beschikt Spectrus over een gedegen plan voor bijzondere en spectaculaire verlichting. In de eigen lichtstudio laat het bedrijf alle aspecten van moderne verlichting zien en worden visualisaties gemaakt hoe ruimten bijzonder verlicht kunnen worden, compleet met verbruiksgegevens.

De klanten van Spectrus zijn zeer divers. Lichtplannen worden gemaakt zowel voor particulieren in het hogere segment, als voor winkels, horeca, kantoren en productie-omgevingen. De lampen en bijhorende armaturen levert het bedrijf  aan installatiebedrijven door het hele land en aan de eigen klanten van het lichtadvies. De verlichting die Spectrus verkoopt, is duurzaam. Van Beek: “We verkopen nu eigenlijk alleen nog maar duurzame verlichting.” Naast de keuze voor LED-verlichting kan ook op andere wijzen bespaard worden op het gebruik van licht. Zo installeert Spectrus in kantoren vaak slimme werkplekverlichting. Personeel zit immers gedurende het grootste deel van de tijd niet op de werkplek. Een bewegingsmelder registreert de afwezigheid en schakelt dan de verlichting uit. Verder kan verlichting geïnstalleerd worden die reageert  op binnenvallend daglicht.

Bij de nieuwbouw is aan duurzaamheid gedacht. Het pand beschikt over een warmtepomp voor koeling in de zomer en verwarming in de winter. Destijds, in 2009, was dit nog bijzonder. Van Beek: “’Waarom?’, vroeg mijn installateur: ’Omdat ik dat wil’”, was mijn simpele antwoord. Ik geloof in zelf het goede voorbeeld geven en wilde mijn pand daarom duurzaam hebben. Naast de warmtepomp hebben we zonnepanelen op het dak en uiteraard ontbreekt ook de duurzame verlichting niet.”

Spectrus - Lars van Beek. Foto Fokke P. de Boer

Circulair ondernemen

Spectrus werkt actief mee met Wecycle. Dit betekent dat het bedrijf bij klanten de oude verlichting inzamelt. Deze wordt vervolgens afgevoerd, waarna de oude tl-buizen, lampen en armaturen gerecycled worden. Ook het wagenpark is met drie hybride auto’s en twee eigen laadpalen duurzaam te noemen.

Biodynamische verlichting

Een goede verlichting zorgt voor een prettig werk- en leefklimaat en draagt bij aan de productiviteit. Spectrus is partner binnen een bijzonder verlichtingsproject in een zorginstelling. De verlichting die Spectrus heeft geïnstalleerd is biodynamisch. Dit betekent dat de verlichting volledig is afgestemd op het bioritme van de mens. Een jaar lang zal een onderzoeksteam meten welke effecten deze verlichting heeft op welbevinden, gezondheid en medicijngebruik van de bewoners. Ook wordt bekeken welke kostenbesparingen er te behalen zijn. Van der Beek: “Beroepsmatig vind ik dit een heel interessant project en als de uitslagen gunstig zijn, hebben wij een heel mooie propositie voor de zorgsector.”


Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies