Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal van maken en met welke techniek? Welke Zutphense bedrijven zouden dit kunnen doen en zijn geïnteresseerd om afnemer te worden van de grondstof koffieprut. Als we in kaart hebben gebracht welke bedrijven er iets mee kunnen, hoe organiseer je dan het transport tussen de koffiezaken en de bedrijven?
Profiel
Van Rossum’s Koffie levert een bijdrage aan de circulaire economie. Koffie is nu een heerlijk product van de natuur, maar dat moet het ook in de toekomst blijven. Vandaar dat ze hun eigen Green Bean programma volgen. Door afvalscheiding, gebruik van biologische producten en
kritisch inkopen bij bedrijven die dit ook onderstrepen is Van Rossum’s Koffie duurzaam bezig. Dit willen zij nog verder verbeteren.
Voor wie?
Niveau: Voortgezet Onderwijs, havo/vwo
Vak: Techniek, Biologie
SDG 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie
SDG 13: Klimaatactie
Dimensie: Ecologisch