Rode loper uit voor bedrijfsleven Cleantech Regio

Wat een mooie, ondernemende Cleantech Regio zijn we toch! Dat gevoel blijft je bij na het bezoeken van dé nieuwjaarsbijeenkomst van het bedrijfsleven en de publieke partners in de Cleantech Regio. VNO-NCW Stedendriehoek, Cleantech Regio, Centraal Beheer, kiemt, MKB Deventer, het Apeldoorns Business Collectief, het Cleantech Center, de provincies Overijssel en Gelderland organiseerden dit jaar samen de Rode Loper bij Centraal Beheer in Apeldoorn. Ruim 400 gasten waren getuige van succesverhalen van inspirerende duurzame initiatieven en innovatieve ondernemers.

Gedeputeerde Eddy van Hijum zette, als gitarist van de voor deze gelegenheid geformeerde band met Start me up de toon van de avond. In deze unieke gelegenheidsband zijn zowel de ondernemers, overheid als het onderwijs verbonden net zoals in de Cleantech Regio. Organisatoren wilden ook gasten met elkaar verbinden door ze ’s avonds naar huis te laten gaan met twee nieuwe contacten. Dankzij #matchforayear komt er een ketting van nieuwe relaties en verbindingen tot stand die bijdragen aan het verwezenlijken van de gezamenlijke doelstellingen in de Cleantech Regio rondom energieneutraliteit, circulaire economie en werkgelegenheid.

Ook de kennis van de gasten over de Cleantech Regio Stedendriehoek werd tijdens de Rode Loper 2019 getest in de nieuwjaar quiz. Met vragen als ‘hoeveel ondernemers zijn er in de 8 gemeenten van de Cleantech Regio’ en ‘wat gebeurde er op dinsdag 25 september 2018?’ bleef er uiteindelijk maar één winnaar over en dat was Bert-Jan van Bolhuis. Hij won de eeuwige roem van deze avond.  

Circulair estafettestokje

Door naar het circulair estafettestokje, dat als onderdeel van het Green Capital jaar 2018 Nijmegen en de Provincie Gelderland is ingezet en inmiddels een prachtige reis door Gelderland heeft afgelegd, waarbij 25 pareltjes van circulaire projecten en of ondernemen in de spotlights zijn gezet, met als doel circulair denken minder abstract te maken, maar ook vooral om ook anderen te inspireren. Gedeputeerde Bea Schouten geeft het stokje graag van het ‘heel erg circulaire Gelderland’ door, de IJssel over en Overijssel in, onder de hoede van gedeputeerde Van Hijum. Eerste kandidaat in de provincie wordt Circulus-Berkel. Samen met uitvoeringspartner Reshare van het Legers des Heils realiseerde Circulus-Berkel een textielsorteercentrum in Deventer. Voordrachten voor nieuwe Overijsselse kandidaten zijn welkom en kunnen zich melden via info@greencapitalchallenges.nl.

Op de Rode loper

Nu is het eindelijk tijd om successen te vieren. In slechts een half uur werden maar liefst elf bijzondere momenten, personen, bedrijven en initiatieven in de regio op de Rode Loper gevraagd. De zaal werd getrakteerd op een grote diversiteit aan momenten, initiatieven en impactvolle innovaties uit de regio, van de ambities van het energieke dorp Loenen om zelfvoorzienend te worden tot ondernemende student Tom van Dieren van Sea’sons die zwembroeken van kleur doet verschieten in water.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies