Cleantech House 2.0 is de naam van het onderzoeksproject van studenten en lectors van Saxion die de effecten van energiemaatregelen in oudere woningen in kaart brengen. Gemeente Apeldoorn en de Cleantech Regio steunen het project. Het project levert tips op voor bouwers, installateurs en bewoners terwijl studenten volop leren over smart industry.
Saxion draagt met het programma Clean Tech Smart House (CTSH) met kennisontwikkeling bij aan kosteneffectief energieneutraal bouwen en renoveren, met comfortabel wonen als eindresultaat. Het programma wordt samen met het midden- en kleinbedrijf uitgevoerd, waardoor kennis zich als een olievlek verspreidt.

FOCUS ONDERZOEK
Het onderzoek focust op de constructie en gebouwschil, de installatie en het bedrag van bewoners. Doel is om te komen tot verbetertips voor bouwers, installateurs en bewoners, terwijl studenten hun kennis over smart industry in de praktijk ontwikkelen en verdiepen.

NU BESTAANDE BOUW
Het eerste project van CTSH – Cleantech House 1 – wordt in Zutphen uitgevoerd bij nieuwbouwwoningen. Cleantech House 2 richt zich op bestaande, oudere woningen. Samen met gemeente Apeldoorn en mogelijk een woningcorporatie wordt nu gezocht naar een renovatiewoning voor het onderzoek. Gemeente Apeldoorn en de Cleantech Regio steunen het project en gemeente Apeldoorn wil de renovatie van de woning meehelpen financieren.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies