MiniStek is een duurzaam en circulair tiny house, dat als prototype al is te zien op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. De Cleantech Regio ondersteunde de ontwikkeling en denkt mee over regionale en landelijke ‘uitrol’ voor wie bewust kleiner en duurzaam wil wonen.
MiniStek is een kleine, betaalbare, gezonde en verantwoorde woning, waarin je maximaal kunt leven. Ideaal voor wie in een tiny house bewust kleiner wil wonen en wil ontspullen. Het prototype is er al en is te bekijken op het Zwitsal-terrein in Apeldoorn.

VOLGENDE STAP: MODELWONING
De woning kwam er mede dankzij steun van de Cleantech Regio, die ook meedacht over hoe het businessmodel achter MiniStek er het beste uit kan zien. Op dit moment zoekt MiniStek samen met partners naar mogelijkheden om een eerste volledig functionerende modelwoning te bouwen en kijkt naar de beste kansen om MiniStek regionaal en landelijk bekend te maken.

DUURZAAM CONCEPT
MiniStek wordt als service aangeboden – wie er straks voor kiest is dus gebruiker en geen eigenaar. Doelgroep zijn onder anderen starters, singles en empty nesters. Het concept: zoveel mogelijk hergebruik van bouwstoffen en volledig zelfvoorzienend. Zo wordt electriciteit opgewekt door zonnepanelen en draait de woning mee met de zon voor maximaal rendement. Het eigen drinkwater wordt gezuiverd langs een groene wand.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Events
Geen Evenementen
Stay tuned
Meld je aan voor onze frisse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van circulair, energie, mobiliteit.
Uitdaging
In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist dez..
Uitdaging
Onderzoek naar de mogelijkheden voor hergebruik van koffiedik in Zutphen. Wat kun je er allemaal v..
Uitdaging
ZutphenEnergie (ZE) wil graag weten hoe het staat met de energiebesparing in de Zutphense huishoud..
©  Ondernemend Cleantech Regio 2024   |   Discaimer   |   Privacy statement   |   Cookies